کارت بازرگانی

یکی از اصلی ‌ترین امور برای تجارت دریافت کارت بازرگانی است که نوعی مجوز برای شروع داد و ستد و صادرات و واردات کالا و تجارت در سطح جهانی و بین‌المللی است که توسط اتاق بازرگانی صادر می ‌شود، هر شخصی قبل از گرفتن و اخذ کارت بازرگانی باید اقدام به ثبت نام اخذ کارت عضویت در اتاق بازرگانی نماید و سپس برای دریافت کارت بازرگانی اقدام نماید. در ادامه اطلاعات جامعی توسط گروه حقوقی همراز برای دریافت کارت بازرگانی به شما ارائه می شود.

کارت بازرگانی

کارت بازرگانی کارتی است که در صورت دریافت آن، به شما اجازه داده خواهد شد که به تجارت، واردات و صادرات کالاهای مختلف بپردازید. در واقع تاجرانی می‌ توانند به تجارت برون مرزی بپردازند که دارای این کارت باشند. این کارت را می توان نوعی مجوز در نظر گرفت که افراد با در دست داشتن آن می توانند به تجارت خارجی مشغول شوند که هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی صادر می شود.

شرایط دریافت کارت بازرگانی

دارا بودن شرایط و مدارک ذیل برای اخذ کارت بازرگانی الزامی است:

این مطلب را نیز بخوانید: ثبت شرکت مسئولیت محدود

  1. داشتن مدرک تحصیلی حداقل دیپلم برای شخص حقیقی و مدیر عامل در صورت حقوقی بودن کارت.

تبصره: دارندگان پروانه بهره برداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، جواز تأسیس، از مراجع ذیربط مشروط به انقضای دوسال از تاریخ صدور پروانه، از ارائه مدرک فوق معاف هستند.

  1. داشتن حداقل ۲۳ سال تمام
  2. دارا بودن گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
  3. ارائه اجاره نامه هلگرام دار یا سند مالکیت جهت محل کار یا محل شرکت به نام دارنده کارت.
  4. ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت دائم (اشخاص بالای ۵۰ سال از ارائه کارت پایان خدمت معاف هستند)
  5. داشتن حساب جاری بالای یک سال سابقه بدون چک برگشتی در صورت نداشتن حساب جاری با سابقه یکسال اشخاص حقیقی باید حداقل ۳۰۰ میلیون ریال و اشخاص حقوقی حداقل ۲۰۰ میلیون ریال موجودی حساب داشته باشند.
  6. در صورت اخذ کارت برای اشخاص حقوقی مدارک ثبتی شرکت به علاوه موضوع فعالیت مبنی بر انجام امور بازرگانی.

مراحل دریافت کارت بازرگانی

پس از فراهم آوردن شرایط و مدارک مورد نیاز برای اخذ کارت بازرگانی، باید به سامانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و تجارت مراجعه کنید. لازم به ذکر است که هر استان، اتاق بازرگانی مخصوص به خود را دارد اما اتاق بازرگانی مرکزی در پایتخت واقع شده است.

پس از مراجعه به سامانه کارت بازرگانی، ثبت نام اولیه، شرکت در کلاس آموزشی، برای تأیید نهایی، پرونده شما به وزارت سمت (صنعت، معدن و تجارت) ارجاع داده شده و بعد از تایید سامانه جامع تجارت، کارت شما صادر می گردد.

مزایای دریافت کارت بازرگانی

دریافت کارت بازرگانی علاوه بر اجازه فعالیت‌ های تجاری و صادرات و واردات کالا با سایر کشورها می‌ تواند مزایای دیگری را به همراه داشته باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:

این مطلب را نیز بخوانید: ثبت شرکت سهامی خاص

  • ثبت برند، هر شخصی برای ثبت برند به صورت لاتین باید کارت بازرگانی داشته باشد.
  • ترخیص کالا و ثبت سفارش در گمرک
  • دریافت ویزای تجاری و کاری در برخی از کشورها
  • شرکت در نمایشگاه‌ های بین‌المللی هماهنگ با موضوع فعالیت شرکت کالا و خدمات و…
  • صادرات تمام کالاهای بازرگانی مجاز به کشورهای دیگر
  • مبادرت به حق العمل کاری در گمرک
  • اقدام به فعالیت در حوزه واردات و صادرات کالا به صورت تجاری
  • صدور گواهی مبدا
  • عضویت در اتاق بازرگانی
  • مبادله و برقراری ارتباط تجاری در سطح جهان

انواع کارت بازرگانی

این کارت که انواع مختلفی نیز دارد، به‌ عنوان شناسنامه تجاری شناخته می ‌شود و تجارت برون مرزی دارندگان این کارت، به رسمیت شناخته می ‌شود.

کارت بازرگانی تجاری

به‌عنوان متداول ‌ترین و البته اصلی‌ ترین نوع شناخته می ‌شود. اگر این کارت بارزگانی را داشته باشید، می ‌توانید در زمینه‌ هایی مانند صادرات، واردات، ترخیص کالا، امر گمرکی و … فعالیت کنید.

این مطلب را نیز بخوانید: تغییرات در شرکت ها

کارت بازرگانی موردی

این کارت که تقریباً یک کارت یک بار مصرف است، مورد استفاده افرادی قرار می ‌گیرد که فقط یک بار قصد ترخیص کالا از گمرک و چنین فعالیت‌ هایی دارند.

کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی

واحد‌های صنعتی و تولیدی که کالاها و مواد مختلفی تولید می ‌کنند، برای پیش برد کارهای خود نیاز به مواد اولیه و متریالی دارند که مقدار قابل ‌توجهی از آن‌ها، از طریق واردات تأمین می ‌شود. بنابراین چنین واحد‌هایی نیاز دارند که به ‌صورت مستقل و دائمی به تحویل مواد اولیه و همچنین صدور برخی کالاها بپردازند. بدین‌ جهت این کارت برای واحدهای تولیدی و صنعتی صادر می‌ شود.

کارت بازرگانی خدماتی

 برخی از واحدها نیز هستند که برای ارائه خدمات خود نیاز به برخی مواد اولیه وارداتی دارند که برای این ‌گونه واحد‌ها، کارت خدماتی صادر می ‌شود. ماهیت این کارت و حتی شیوه اخذ آن، با کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی یکسان بوده و تنها اسماً با هم تفاوت دارند.

شرکت ‌های تعاونی

شرکت‌ های تعاونی نیز برای پیش برد کارهای خود به کارت نیاز دارند که بدین ‌جهت می‌ توانند کارت خود را از اتاق‌ های تعاون، اخذ نمایند.

این مطلب را نیز بخوانید: کد اقتصادی

کارت بازرگانی اشخاص حقیقی

 این کارت برای افرادی صادر می ‌شود که قصد دارند شخصاً به انجام تجارت و واردات و صادرات بپردازند.

کارت بازرگانی اشخاص حقوقی

 معمولاً شرکت ‌ها، اتحادیه ‌ها، مؤسسات و… به‌عنوان اشخاص حقوقی شناخته می ‌شوند. برای پیش برد فعالیت‌ های تجاری اشخاص حقوقی، اخذ کارت بازرگانی اشخاص حقوقی نیاز خواهد بود.

تمدید کارت بازرگانی

کارت بازرگانی به مدت یک سال اعتبار خواهد داشت و پس از آن برای استفاده مجدد نیاز به تمدید خواهد داشت.

سامانه تمدید کارت بازرگانی

وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی کشور دو سامانه برای صدور و تمدید کارت بازرگانی در اختیار متقاضیان قرار داده اند. این سامانه ها که عبارتند از: سامانه جامع تجارت ایران به آدرس اینترنتی ntsw.ir و سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند به آدرس اینترنتی cscs.chambertrust.ir خدمات مربوط به کارت بازرگانی را به کاربران ایرانی و خارجی ارائه می دهند.

متقاضیان ابتدا باید برای درخواست تمدید کارت بازرگانی وارد سامانه جامع تجارت ایران شده و درخواست خود را ثبت کنند. سپس برای پیگیری این درخواست به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند مراجعه نمایند. همچنین در این سامانه ها امکاناتی نظیر استعلام شناسه کالا، فیلم های آموزشی، پاسخ سوالات متداول درباره تجارت داخلی و خارجی و … فراهم شده است.

نکات مهم در خصوص دریافت کارت بازرگانی

اشخاص حقیقی و حقوقی که اقدام به دریافت کارت بازرگانی می نمایند لازم است برخی نکات مهم را در این خصوص بدانند. از جمله:

این مطلب را نیز بخوانید: اظهارنامه عدم فعالیت مالیاتی

  • اشخاصی که اقدام به دریافت کارت بازرگانی می نمایند، قادر نیستند این کارت را به فرد دیگری واگذار نمایند. از این رو مزایای کارت بازرگانی تنها مختص به شخصی است که از اتاق بازرگانی اقدام به اخذ کارت نموده باشد.
  • هر شخص حقیقی و حقوقی تنها یک کارت بازرگانی می تواند دریافت کند.
  • در صورتی که پس از گذشت مدت زمان اعتبار استفاده از مزایای کارت بازرگانی، شخص حقیقی یا حقوقی برای تمدید کارت هیچ گونه اقدامی انجام ندهد، باید مجددا تمامی مراحل اخذ کارت بازرگانی را سپری کند تا بتواند کارت بازرگانی دریافت نماید. مدت اعتبار این کارت ها از زمان صدور آنها آغاز می شود.

پس با تمام این تفاسیر باید بگوییم دریافت کارت بازرگانی معمولا برای تجار و بازرگانانی لازم و ضروری است که در زمینه واردات و صادرات کالا در کشور فعالیت می کنند. این اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند با تهیه کارت بازرگانی از مزایای کارت بازرگانی بهره مند شده و با اطمینان و اعتماد به نفس بیشتری برای تجارت با کشورهای دیگر پیش قدم شوند.

Rate this page