با مرگ یکی از سهامداران چه اتفاقی برای شرکت رخ خواهد داد؟ آیا سهام شرکتها بعد از مرگ متوفی به وراث میرسد یا خیر؟ آیا بایستی سهام شرکت و موسسه فروخته شود و وجهه حاصل از فروش سهام به متوفی تسلیم گردد؟ و یا ممکن است سهام شرکت و یا موسسه بنام وراث انتقال یابد؟ چطور بایستی برای این موضوع اقدام نمود؟
با ما در مقاله نقل و انتقال سهام متوفی به ارث همراه باشید.
نقل و انتقال سهام متوفی بصورت قانونی
زمانیکه یکی از سهامداران و یا اعضا فوت میکند تغییرات مالی زیادی را از قبیل طلبها، قروض، دیون، مسئله انحصار وراثت مطرح میگردد،فارغ از دیگر اموال ماترک متوفی به مسئله وضعیت سهام وراث در شرکتها و موسسات میپردازیم ،سهام شرکتها بعد از مرگ متوفی به وراث منتقل میشوند که در این صورت برای انجام این عمل وراث بایستی به شیوه قانونی و در نظر داشتن روند ثبتی آن اقدام کنند.
در ادامه ، میبایست با توجه بنوع شرکت نسبت به انتقال سهام متوفی اقدام کرد سهام شرکتهای با مسئولیت محدود طبق تقسیمات قانونی آن انجام میپذیرند و در شرکتهای سهامی خاص تقسیمات سهام بین وارث و یا ورثه طبق میزان آن صورت میپذیرد. با این وجود وراث با دیگر سهامداران و اعضا مجمعی برگزار و موارد مربوطه را در جلسه شرح و مطرح میکنند، در پایان جلسه باید صورتجلسه ای برای تصمیماتی که اخذ شده تنظیم گردد و برای ادامه روند قانونی مدارک لازم را به مشاورین ما ارائه دهند.
کارشناسان ما نسبت به ثبت صورتجلسه نقل و انتقال سهام متوفی اقدام میکنند، ضمنا تمام وراث میتوانند در دفترخانه اسناد رسمی وکالتنامه ای تنظیم و از طریق وکیل و یا نماینده قانونی مسئله را پیگیری کنند.
در فروش سهام
ضمنا وراث میتوانند به فروش سهام خود به دیگر سهامداران اقدام کنند و وجه آنرا دریافت کنند، منتهی نباید فراموش کرد که :
اولا سهام فقط و فقط قابل فروش به سهامداران شرکت مزبور است به یک و یا چند سهامدار (در این باره باید به اساسنامه شرکت رجوع شود)
ثانیا میزان سهام هر شخص به هنگام انحصار وراثت مشخص میشود و هیچ یک از ورثه نمیتوانند برای دیگری تصمیم به فروش بگیرد مگر به وکالت از وی.
انحلال شرکت بعلت مرگ متوفی
بعضا پیش می آید که سهامداران و وراث به فکر انحلال شرکت و یا موسسه می افتند این اتفاق عموما زمانی رخ میدهد که مرگ متوفی موجب نقصان و یا کمبود در عرصه های علمی اقتصادی روابط مختلفه بین شرکتها و موسسات است و یا در دیدی دیگر شرکت مزبور نیرو و قوه خود را از دست داده و جانشین و جایگزینی مناسب برای سمت و یا ویژگی مرحوم و یا مرحومه متصور نخواهند بود لذا این موجب میشود تا وراث و سهامداران منافع شرکت و خود را در انحلال آن شرکت ببینند و عموما به ثبت شرکتی دیگر فکر کنند.
مدارک لازم جهت ثبت صورتجلسه نقل و انتقال سهام متوفی
- تصاویر شناسنامه و کارت ملی حضار در جلسه
- گواهی نامه فوت
- گواهی انحصار وراثت
- گواهی مالیات بر ارث
جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران مجرب مؤسسه حقوقی افراز تماس حاصل فرمایید. تلفن تماس ثبت افراز:
02158401000
انحلال و تصفیه امور شرکت سهامی خاص
انحلال و ختم تصفیه شرکت با مسئولیت محدود