تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی

افراد متقاضی برای دریافت کارت بازرگانی برای استفاده درست از آن بایستی به طور کامل با کارت بازرگانی آشنایی داشته باشند تا درکنار استفاده از نکات مثبت آن درگیر جنبه های منفی این کارت نشوند . در ادامه به توضیح و تعریف مختصری از کارت بازرگانی می پردازیم.

تعریف کارت بازرگانی

دارندگان کارت بازرگانی می توانند صادرات و واردات محصول تجاری مورد نظر خود را از مرحله ثبت سفارش و ترخیص تا وارادات و صادرات به راحتی انجام دهند . شخص متقاضی برای دریافت کارت بازرگانی می تواند حقیقی و یا حقوقی باشد.

تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی

در استفاده از مزیت های کارت بازرگانی میان حقیقی یا حقوقی بودن شخص دارنده آن فرقی وجود ندارد .

تنها تفاوت موجود ، در محاسبه مالیات بر درآمد می باشد . تمامی شرکت ها فارغ از میزان درآمدشان موظف به پرداخت ۲۵% مالیات بر درآمد هستند ( ماده ۱۰۵ پس از کسر معافیت ماده ۱۰۱ ) در حالیکه اشخاص حقیقی با زیاد شدن میزان درآمد افراد مالیات بر درآمد آن ها نیز از ۱۵% تا ۳۵% متغیر است. (ماده ۱۳۱ )

لازم به ذکر است دریافت کارت بازرگانی حقوقی سخت تر از دریافت کارت بازرگانی حقیقی است . تمامی مدارک مشترک بوده به جز اینکه برای تمدید کردن کارت بازرگانی حقوقی ارائه تسویه حساب های مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی و در تمدید کارت بازرگانی حقیقی تنها ارائه تسویه حساب دارایی لازم است.

موارد استفاده کارت بازرگانی

  1. ثبت کردن سفارش کالا و ترخیص کردن آن
  2.  وارد نمودن کالا از مناطق آزاد کشور
  3. صادر کردن محصولات مجاز
  4. کارمزد گمرک
  • برخی از امور تجاری نیز هیچگونه نیازی به کارت بازرگانی ندارند مانند :
  1. شرکت تعاونی مرزنشینان
  2. بازرگانان ایرانی که حین ملوانی در حال تجارت میان آب های آزاد ایران و دیگر کشورها هستند.
  3. خرده فروشی
  4. کارگران ایرانی که با در دست داشتن گواهی وزارت کار در کشور های دیگر شاغل هستند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط، مدارک و هزینه اخذ کارت بازرگانی با مشاوران و کارشناسان ثبت افراز در ارتباط باشید: ۴۱۶۸۲۰۰۰-۰۲۱

کارت بازرگانی و شرایط اخذ آن چیست؟

شرایط و مدارك کارت عضویت اتاق بازرگانی

Rate this post