ثبت شرکت

انتخاب ساختار مناسب برای هر کسب‌وکاری به اندازه تمام فعالیت ‌های مرتبط با تجارت مهم است. اینکه از همان اول تمام کارهای مربوط به شکل ‌دهی کسب‌وکار را به درستی انجام دهید، به شما کمک می ‌کند تا راحت ‌تر در مسیر رسیدن به اهداف تجاری قدم بردارید و تمام بخش‌های سازمان، به درستی کارهای خود را انجام دهند. یکی از مهم‌ ترین کارها برای راه‌ اندازی شرکت، ثبت قانونی آن است.

ثبت شرکت، به انجام روال قانونی ثبت در مرجع ثبت شرکت‌ ها از سوی موسسین و تشکیل دهندگان شرکت گفته می ‌شود. تا زمانی که موسسین حقیقی یا حقوقی از این طریق یعنی مراجعه به اداره ثبت شرکت یا سامانه ثبت شرکت‌ ها و طی کردن روال قانونی، اقدام به ثبت شرکت نکرده باشند، نمی ‌توانند به صورت قانونی فعالیت تجاری شرکت را شروع نمایند.

ثبت شرکت

هدف کلی از ثبت شرکت استفاده از امکانات و امتیازات بعد از ثبت به منظور ارتقای سطح کیفی محصولات و خدمات و البته پیشبرد اوضاع اقتصادی جامعه است.

یکی از مهم ‌ترین مزایای ثبت شرکت این است که، از بروز مشکلات حقوقی جلوگیری می‌ کند. به همین خاطر است که مدیران، به عنوان اولین قدم سراغ کارهای ثبتی می ‌روند، چرا که چالش مربوط به مشکلات حقوقی برای شرکت‌ ها بسیار زمان ‌بر و هزینه ‌بر خواهد بود. شما عزیزان می توانید برای مشاوره در زمینه ثبت شرکت در تهران با کارشناسان موسسه حقوقی همراز در تماس باشید.

ثبت انواع شرکت

بسیاری از کسب‌وکارها و افراد، در اول کار خود در راه ‌اندازی شرکت، در مورد این تردید دارند که شرکت خود را بر اساس کدام نوع انتخاب کنند.

به طور کلی، شرکت ‌ها به دو نوع تجاری و مدنی تقسیم می‌ شوند. از نظر اکثریت حقوق دانان، شرکت تجاری، شخصیت حقوقی مستقلی است که به منظور انجام فعالیت های تجاری به همراه کسب سود و تقسیم آن میان شرکا ایجاد می شود. شرکت‌های مدنی از اجتماع مالکین متعدد (حقیقی و حقوقی) جهت ادغام سهم الشرکه‌ نقدی و غیرنقدی افراد به وجود می‌ آیند.

شرکت های مدنی یعنی اینکه بین دو یا چند شخص، در مالی، مالکیت مشترک ایجاد می شود. مانند این که دو نفر، هر کدام سه دانگ خانه ای را خریداری می کنند. حتی ممکن است این شراکت به صورت اتفاقی میان افراد حاصل شود، مانند شراکت در سهم الارث مابین وراث  همچنین، شرکت های تجاری، دارای انواع و اقسام مختلفی هستند که در ماده 20 قانون تجارت یک به یک نام برده شده اند که در یک دسته بندی کلی می توان گفت این شرکت ها یا سهامی هستند یا غیر سهامی . تمامی شرکت های تجاری موضوع ماده 20 قانون تجارت برای این شروع فعالیت تجاری می بایست ابتدا به ثبت برسند.

اما همان‌ طور که از نام شرکت‌ های تجاری پیدا است، این نوع شرکت‌ ها بر اساس فعالیت ‌های تجاری و اقتصادی بنا می ‌شوند و هدف آنها رسیدن به سود و تقسیم سود میان اعضا است. این نوع شرکت‌ ها (شرکت ‌های تجاری)، دسته ‌بندی ‌های مختلفی دارند که عبارت‌اند از:

مراحل ثبت شرکت

ثبت شرکت هم مانند بقیه موارد اداری نیاز به انجام یک سری فرآیند برای تکمیل شدن دارد در این مراحل باید یک سری اطلاعات و مدارک بین شما و سامانه ثبت شرکت رد و بدل شود که کمی پیچیدگی دارد و از شما وقت می گیرد در صورتی که مایل هستید می توانید برای ثبت شرکت در شهرستان تمامی کارهای خود را به صورت کامل به مشاوران موسسه حقوقی همراز بسپارید.

  1. تکمیل فرم اطلاعات شخص

برای ثبت شرکت به صورت آنلاین پس از ورود به سامانه ی http://irsherkat.ssaa.ir به قسمت پذیرش درخواست ثبت شرکت مراجعه کنید. فرمی پیش روی شما ظاهر می شود که باید مرحله به مرحله آن را تکمیل نمایید. اطلاعات مربوط به متقاضی نخستین موضوعی است که در این فرم ها باید پر شود. در این قسمت نام شخصی که متقاضی تاسیس شرکت یا موسسه است وارد می شود. همچنین باید سمت متقاضی نظر به اینکه اصیل یا وکیل است تعیین شود.

  1. انتخاب نوع و اسم شرکت

گام بعدی از مراحل ثبت شرکت مربوط به نام و اطلاعات شخص حقوقی است که در آن نام های درخواستی ثبت می شود. لذا ابتدا نوع شرکت را انتخاب نمایید. سپس به ترتیب 5 اسم را پیشنهاد دهید (اسامی پیشنهادی باید دارای ریشه فارسی باشند و از ریشه اسامی لاتین استفاده نشده باشند، با شئونات انقلاب اسلامی ایران منافات نداشته باشند، دارای اسم خاص باشند و تکراری نباشند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت http://www.ilenc.ir مراجعه و نام پیشنهادی را جستجو نمایید.)

در این مرحله از فرآیند ثبت شرکت ها پس از انتخاب نام شرکت باید هزینه مربوط به آن به حساب بانک ملی سازمان ثبت اسناد پرداخت شود. پس از پرداخت مبلغ باید فیش واریزی را به همراه بقیه مدارک تحویل سازمان دهید. همچنین باید مبلغی بابت حق الثبت نیز پرداخت نمایید که منظور از حق الثبت همان ابطال فیش سرمایه است که برای سرمایه ‌های مختلف متغیر است.

  1. انتخاب موضوع فعالیت شرکت و مجوزها

در کادر مربوط به موضوع فعالیت، نوع فعالیت و وضعیت مجوز و مدت فعالیت را بر اساس اینکه محدود یا نامحدود است انتخاب کنید. در شرح فعالیت شرکت نیز اگر در رابطه با موضوع فعالیت نیاز به ارائه توضیحات باشد، توضیحات لازم را وارد نمایید. سپس با کلیک بر روی گزینه گام بعدی وارد صفحه اطلاعات مرکز اصلی شوید.

  1. تکمیل مشخصات شرکت

در قسمت اطلاعات مرکز اصلی باید مشخصات مربوط به کد پستی و شماره تلفن و نشانی مرکز اصلی تکمیل گردد. شماره دورنگار و نشانی تارنما و پست الکترونیکی نیز در صورتی که وجود داشته باشد، در همین صفحه وارد می گردد.

  1. انتخاب نوع و مقدار سرمایه

سپس وارد صفحه سرمایه شخص حقوقی (شرکت) می شوید. در این صفحه نوع سرمایه نظیر سرمایه نقدی یا غیر نقدی، سهام با نام یا بی نام انتخاب می شود. ارزش ریالی هر سهم نیز باید تعیین گردد.

مقدار سرمایه ‌ای که شما برای کسب و کار و شرکت خود در نظر گرفته ‌اید، ارتباط مستقیمی با هزینه ثبت آن دارد. از آنجایی که باید دو هزارم میزان سرمایه خود را به عنوان مالیات پرداخت نمایید؛ پس هر چقدر سرمایه شما برای راه اندازی کسب و کارتان زیادتر باشد، مبلغ پرداختی جهت مالیات ثبت شرکت نیز افزایش می‌ یابد.

  1. تکمیل اطلاعات شخص (حقیقی یا حقوقی)

پس از تکمیل فرم مربوطه، با کلیک بر روی گام بعدی صفحه ی مربوط به اشخاص گشوده می شود. منظور از اشخاص، افرادی هستند که در شرکت یا موسسه دارای سمت می باشند که خود به دو نوع شخص حقیقی و حقوقی تقسیم می شود.

در قسمت شخص حقیقی باید اطلاعات شخصی خواسته شده در کادر تکمیل گردد و اگر نوع شخص حقوقی هم باشد فیلدهایی نظیر فارسی، تابعیت، شناسه ملی و… فعال می شود که بایستی پر شود.

 

  1. ثبت اطلاعات

سه کلمه ثبت اطلاعات، حذف و انصراف وجود دارد. ثبت اطلاعات برای ذخیره اطلاعات در این صفحه است. حذف نیز اطلاعات وارد شده را حذف می کند. انصراف نیز به این معنی است که از تغییر اطلاعات منصرف شده اید.

پس از طی این مراحل، باید اطلاعات مربوط به سرمایه و سهام همان شخصی که در صفحه اشخاص وارد نمودید را در کادر مربوطه پر کنید.

  1. مشخص کردن سمت شخص در شرکت

قسمت بعدی مربوط به سمت شخص در شرکت یا موسسه است. این سمت می تواند مدیر عامل یا رئیس هیئت مدیره و… باشد. سپس تاریخ سمت را تعیین کنید. تاریخ پایان اعتبار سمت با توجه به تاریخ شروع سمت مشخص می شود. وضعیت حق امضا نیز تعیین می کند که شخص، جزو افراد دارای حق امضا در شرکت است یا خیر.

  1. ثبت شعب شرکت

در صفحه مربوط به شعب، در صورتی که شرکت یا موسسه نیاز به تاسیس شعبه داشته باشد اطلاعات آن را در این صفحه وارد نمایید و در قسمت مربوط به سمت ها در شعب سمت شخص و مدت تصدی را تعیین کنید. با ورود به صفحه روزنامه، “روز شروع سال مالی” و “ماه شروع سال مالی” را در کادر مربوطه پر کنید. همچنین در این صفحه  اطلاعات روزنامه شرکت با انتخاب از فهرست روزنامه شرکت مشخص می گردد.

  1. تکمیل اظهارنامه و اساسنامه

سپس با کلیک بر روی گام بعدی وارد صفحه اظهارنامه می شوید. در این قسمت متن اظهارنامه را وارد کنید. می توان اطلاعات را تایپ کرد و یا از نمونه ی متن های موجود در سیستم استفاده نمود. پس از آن با کلیک بر روی گام بعدی وارد صفحه اساسنامه می شوید.

در سایت، اساسنامه شرکت را نیز باید ارائه دهید. شرکت نامه ها و اساسنامه ها، فرم های پیش فرضی دارند که فقط باید آنها را پر کنید و در نهایت اگر تمایل داشتید می توانید قوانین مخصوص شرکت خودتان را نیز به آن اضافه کنید.

حالا باید کپی برابر اصل شده ای از اساسنامه خود را در سایت اداره ثبت شرکت ها بارگذاری نمایید.

  1. تکمیل مدارک ثبت شرکت

با ورود به صفحه مدارک با توجه به نوع شرکت، مدارکی را که متقاضی باید ارائه نماید به صورت خودکار نشان داده می شود. قابل توجه است که عدم تایپ کامل متن صورتجلسه در قسمت مشخص شده باعث رد پذیرش و عودت اصل صورتجلسه توسط پست می گردد. (متن تایپ شده با اصل صورتجلسه می بایست مطابقت کامل داشته باشد.)

وقتی اطلاعات نهایی به طور کامل و با دقت توسط متقاضی وارد رایانه شد، رایانه تایید پذیرش را به متقاضی نشان می دهد که متقاضی باید به دقت آن را مطالعه کند. از این جا به بعد شما همواره می توانید با ورود اطلاعات در سامانه اینترنتی و دریافت کد رهگیری از طریق همین سامانه، تصمیمات اخذ شده را دنبال نموده و از محتوای آن مطلع شوید.

لذا از قابلیت های سودمندی که با ثبت نام کردن اینترنتی به دست می آید استفاده از همین فهرست پیگیری است که می توان به راحتی  بدون مراجعه حضوری، پیگیر پاسخ درخواست خود شد.

بعد از تکمیل اطلاعات و پذیرش اینترنتی از طریق سامانه و اخذ تاًییدیه پذیرش، باید نسخه های اصلی صورتجلسات تنظیمی و ضمائم آن ها را از طریق باجه های پست به صورت سفارشی به آدرس ذکر شده در تاییدیه پذیرش ارسال نمایید و از مراجعه حضوری به منظور تحویل مدارک ثبت شرکت خودداری کنید.

  1. مطلع شدن از وضعیت ثبت شرکت

لذا با تکمیل فرم ها و ارسال آن به اداره ثبت شرکت ها اگر صورتجلسه ی شما دارای نقص باشد، برای شما ابلاغ رفع نقص ارسال می شود و باید رفع نقص نمایید. اگر صورتجلسه شما تایید شود در نهایت جهت صدور آگهی به روزنامه ارسال می گردد. در حالتی دیگر حتی ممکن است صورتجلسه شما رد شود که در این حالت دلایل رد صورتجلسه طی ابلاغیه ای به شما اعلام می گردد تا نسبت به صدور صورتجلسه جدید اقدام نمایید.

بنابراین در صورت پذیرش، مسئول اداره، دستور ثبت در دفتر ثبت شرکت ها را صادر می نماید. بدین ترتیب اقدام بعدی، ثبت شرکتنامه در دفتر ثبت شرکت ها است.

مدارک ثبت شرکت

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت نیز با توجه به نوع شرکت، در برخی موارد جزئی، ممکن است متفاوت باشد؛ اما در کل اساس ثبت شرکت ها تقریباً یکسان است.

  1. دوبرگ اظهار نامه شرکت
  2. دوجلد اساسنامه شرکت
  3. دونسخه از صورتجلسه (هیات مدیران و موسسین اصلی شرکت)
  4. کپی برابر اصل برگ شناسنامه هریک از اعضای شرکت(هیات مدیران، بازرسین و سهامداران)
  5. کپی برابر اصل کارت ملی هریک از اعضای شرکت(هیات مدیران، بازرسین و سهامداران)
  6. گواهی پرداخت از بانکی که حساب شرکت تازه تاسیس در آن افتتاح شده است(حداقل ۳۵ درصد)
  7. تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری
  8. ارائه اصل سند مالکیت شرکت
  9. گواهی عدم سوءپیشنه هریک از اعضای شرکت(هیات مدیران، بازرسین و سهامداران)
  10. اقرارنامه اعضای شرکت مبنی بر عدم همکاری رسمی
  11. امضای وکالتنامه
  12. ارائه اصل قیم نامه اعضاء
  13. چنانچه اعضای شرکت جزو سهامداران شخصی حقوقی باشند باید موارد ذیل را ارائه دهند (اصل وکپی آگهی تاًسیس، روزنامه رسمی براساس آخرین تغییرات ،کپی شناسنامه و کارت ملی)
  14. چنانچه فرد سهامدار خارجی شخصی حقیقی باشد با ارائه اصل و کپی پاسپورت و ترجمه آن، و چنانچه سهامدار خارجی شخصی حقوقی باشند، با ارائه گواهی اصل و کپی ثبت شرکتبا ترجمه آن.
  15. ارائه مجوز مربوط به فعالیت اصلی شرکت که میزان و حدود هر یک از اختیارات اعضای شرکت (هیات مدیران، بازرسین و سهامداران) قید شده است.

استعلام ثبت شرکت

شما می توانید پس از اتمام مراحل ثبت شرکت در صورتی که توسط مراجع مربوطه ثبت تایید گردد استعلام لازم را از طریق روش های زیر دریافت کنید.

  • یکی از راه های استعلام ثبت شرکت مراجعه به نشانی اینترنتیssaa.ir است. با نوشتن نام شرکت یا شماره ثبت یا شناسه ملی در این سامانه می توانید از وضعیت ثبت شرکت خود مطلع گردید.
  • استفاده از سامانه روزنامه رسمی به نشانی اینترنتیrooznamehrasmi.ir از دیگر روش های استعلام ثبت شرکت محسوب می شود. در این سامانه نیز باید با وارد نمودن یکی از اطلاعات مربوط به شرکت مانند نام، شماره ثبت و یا شناسه ملی جستجو را انجام دهید.
  • با مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها به آدرس اینترنتی ssaa.ir نیز می توانید وضعیت ثبت شرکت خود را استعلام بگیرید.

هزینه و زمان لازم برای ثبت شرکت

 هزینه ثبت شرکت مانند خریدن یک کالای خاص و مشخص از مغازه، قیمت واحد و ثابتی ندارد و بسته به  نوع شرکت تجاری و میزان سرمایه تاسیس آن، هزینه ثبت آن نیز متفاوت خواهد بود . حال که دانستیم ثبت شرکت، هزینه ثابت و مشخصی ندارد، به این نکته هم باید اشاره نماییم که بخش زیادی از هزینه های ثبت کردن شرکت مربوط می شود به پرداخت مقدار مشخصی پول به اداره ها و همچنین درج آگهی در روزنامه رسمی کشور و الباقی هزینه ثبت شرکت، کارمزد موسسه ای است که شرکت در خواستی شما را ثبت کرده است.

مدت زمان ثبت شرکت، یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام تشکیل و ثبت شرکت برای موسسین آن است، به نحوی که گاهی موسسین حاضر هستند با پرداخت مبالغ کلان به موسسات ثبت شرکت، شرکت را در کوتاه ترین زمان ممکن به ثبت برسانند. در حال حاضر و با در نظر گرفتن روند قانونی ثبت شرکت، حداقل مدت ثبت شرکت، 30 تا 45 روز است.

مشاوره حقوقی برای ثبت شرکت

اگر به دنبال صرفه جویی در هزینه ‌های ثبت شرکت هستید و از قوانین و شرایط حقوقی اطلاعات کافی دارید، می‌ توانید با پرداخت مبلغی مناسب بابت هزینه پست، پاکت، حق الثبت، حق التمبر، مالیات سرمایه و آگهی در روزنامه رسمی، شرکت خود را ثبت نمایید. این امر مستلزم آن است که بر روی مقررات و شرایط حقوقی کاملا مسلط باشید تا در روند ثبت دچار مشکل نگردید و از ضرر و زیان‌ های آتی جلوگیری نمایید.

اما پیشنهاد ما به شما این است که از وکلای ماهر و کارشناسان موسسه حقوقی همراز که خدمات ثبت شرکت را ارائه می‌ دهند، استفاده نمایید. زیرا این کارشناسان از تمامی قوانین و مقررات آگاهی دارند و با اشراف کامل بر آنها می ‌توانند روند ثبت شرکت را برای شما تسهیل نمایند تا دیگر نگرانی بابت درست انجام نشدن فرایند ثبت شرکت به وجود نیاید.

Rate this page